LAURE FAVRE-KAHN, VICTOR VILLENA & CRISTINA VILALLONGA

Image
LAURE FAVRE-KAHN, VICTOR VILLENA & CRISTINA VILALLONGA  
23 de juliol, 22 h
Sala de l'Amistat
18€

TANGO & PIANO CLASSIC
 
Després d'estudiar al Conservatori d'Avinyó, Laure Favre-Kahn va obtenir als 17 anys un primer premi de piano per unanimitat al Conservatoire National Supérieur de Musique de París. Als 20 anys, va gravar el seu primer disc dedicat a Schuman, seguit, l'any següent, per un CD de Chopin. Des d'aleshores, ha actuat regularment a França i ha l'estranger, com a solista o en música de cambra, en particular amb la violinista Nemanja Radulovic. Laure toca als festivals més importants, moltes orquestres la conviden a pujar al’escenari amb ells i, alhora, desenvolupa una important discografia. L'any 2001 va guanyar el primer premi al concurs internacional ProPiano de Nova York, que li va permetre fer un enregistrament i un recital al Carnegie Hall. L'any 2013, Laure Favre-Kahn va crear el seu propi espectacle al Festival d'Avinyó, "Chopin confidences", on ella sola a l'escenari, va retre homenatge al compositor amb la veu de Charles Berling. El seu 12è disc "Towards the flame" va ser publicat per Naïve el 2017 i va ser elogiat per unanimitat per la premsa.

Cristina Vilallonga compon i canta les seves cançons, en un estil original que beu del tango, del folklore i del jazz. Ha editat 5 àlbums com a cantant que inclouen composicions pròpies AL FINAL (Tango, 2021) a duo amb Victor Villena al bandoneó, NUS (Jazz, 2019) a duo amb Albert Bover al piano, SOM SOMNIS (2008) i LUNA BORRACHA (2010) amb arranjaments de Diego Schissi amb Tango Quartet i COLLARS ENREDADOS (2001). A més a fet col·laboracions com a solista als 3 àlbums del grup argentí-parisí GOTAN PROJECT en dues gires mundials que inclouen teatres com l'Olympia de París, Hollywood Bowl, Opera de Viena entre d'altres.

Va estudiar composició, cant i piano a Berklee College of Music de Boston, EUA. Va obtenir la Llicenciatura Cum Laude en composició i banda sonora el 1991. Des del 2010 resideix a París alternant la composició i l'escenari. Ha col·laborat en el món del cinema amb Bigas Luna (Lola, 1985), ha compost diverses bandes sonores per a pel·lícules de J.M. Salgot, Maria Ripoll, Rosa Vergés i ha creat i produït la música per a quatre espectacles de dansa contemporània per a la companyia Nats Nus (Barcelona,1992-1995).

Victor Villena, nascut l'any 1979 a Argentina, va començar a estudiar bandoneó als 9 anys als suburbis de Buenos Aires. Als 17 anys, va ser elegit "bandoneonista revelació" per l'Acadèmia Nacional de Tango de Buenos Aires. Va guanyar el Premi al Millor Solista al Certamen Nacional Argentí l'any 1997. El 1999 va deixar Argentina per establir-se a França.

La seva carrera continua per tot Europa, actua com a solista amb l'Orquestra Filharmònica de Radio France, l'Orquestra Simfònica del País del Loira, l'Orquestra del Festival de Moritzburg (Alemanya), l'Orquestra de Jazz d'Estocolm (Suècia) i l'Orquestra de Jazz de Brussel·les (Bèlgica).

El seu talent li permet actuar als escenaris francesos més reconeguts: Salle Pleyel, Théâtre du Châtelet, Olympia de Paris, Grand Rex, Arsenal de Metz, Auditorium de Dijon, Salle Gaveau i arreu del món: Hollywood Bowl (EUA), Broadway 54 (EUA), The London Barbican, London Queen's Hall (Regne Unit), Tokyo Forum (Japó)...

Del 2003 al 2007, va formar part de la gira mundial del Gotan Project, un grup llegendari de música electrònica. El juliol de 2007 va dirigir l'Òpera María de Buenos Aires, presentada al Teatre Nacional de Lisboa amb el seu Quintet “El Después” i els solistes de l'Orquestra Simfònica Nacional de Portugal.

Entre 2013-2018 va ser el bandoneonista oficial de la cantant i actriu Ute Lemper amb qui fa gires per les principals sales del món: Philllarmonie de Paris, Òpera de Frankfurt, Royal Albert Hall.

Va gravar el seu disc Bandonéon en solitari "Bandonéon Ecléctico" nominat a Argentina entre els millors discos de l'any 2013. El 2015 va gravar a Nova York, el disc de l'espectacle "9 Secrets of Accra". L'espectacle està produït i filmat per ARTE TV. El 2019, el duet amb Emmanuel Rossfelder va fer més de 30 concerts, en escenaris clàssics i també va gravar el programa "Passion du Sud".


© 2024 Festival Internacional de Música de Cadaqués. Tots els drets reservats.