45è FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CADAQUÉS: ES FESTIVAL

EL CARTELL

Aquest any, el cartell ha estat realitzat per Xavier Mascaró.

Xavier Mascaró és un escultor nascut a París al 1965, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona el 1988, en l’especialitat de pintura. El 1989 comença a realitzar els seus primers treballs en bronze; sis anys després el ferro es converteix en el protagonista dels materials que utilitza. Entre 1996 i 1998 viu a Nova York, per tornar després a Madrid on treballa en la realització d’obres monumentals. L’any 2004 es trasllada de nou a nova York. Cap a aquesta època comença a experimentar amb obres en diferents materials, que inclouen el vidre emplomat, la resina i la pedra. Actualment treballa en els seus tallers de Mèxic DF i Madrid.
Mascaró posseeix una trajectòria escultòrica fecunda en obres que han estat exposades en ciutats com París, Caracas, Viena, Montecarlo, Cartagena d’Índies, Madrid, Nova York i Londres, entre d’altres.

El seu conjunt d’obra monumental ha estat mostrat recentment a Londres, Madrid, Sevilla i Màlaga després de ser presentat per primera vegada en el Jardin du Palais Royal a París el 2008.

El 2014 va tenir una mostra individual a la Saatchi Gallery de Londres.

______

Benvinguts a la 45a edició del Festival de Música de Cadaqués. Tota una fita per un festival que va néixer des del món cultural i sempre ha estat un referent i una tradició tant a Cadaqués com a la Costa Brava. Al bell mig de l’estiu, quan “tothom” és a Cadaqués per a gaudir d’un dels indrets més encantadors, amb una riquesa cultural i paisatgística incomparable, i on el temps s’atura per assaborir-lo.
Enguany, hem volgut inaugurar el Festival en aquesta 45ª edició d’una manera exclusiva i popular a la vegada. Amb un concert gratuït de caire audiovisual, amb una composició musical creada per a l’ocasió a càrrec de Pau Boïgues Ensemble. Amb aquesta música a les escales de la plaça de Ses Herbes, i els visuals projectats a la paret del Casino, volem retre homenatge a la multitud de persones que de forma desinteressada i amb la seva il·lusió i esforç, han fet possible que aquest Festival, en un indret lluny de les grans concentracions humanes, hagi transcendit i  evolucionat durant 45 edicions, amb les aportacions d’infinitat de sensibilitats i durant vàries generacions de cadaquesencs d’aquí i de tot arreu.
La diversitat de propostes i espais, amb artistes de tots els nivells i estils, és l’eix vertebrador del festival. En aquesta edició calia ampliar l’espectre, amb més actuacions, tant a Sa Conca com a la Sala de l’Amistat.  El Trio Ludwig i l’Ensemble de l’Orquestra de Cadaqués amb els seu homenatge a Granados en el seu centenari, oferiran concerts de primer nivell, junta amb Carles Santos i Inès Borràs. Eric Burdon & The Animals, artista mític i referent, Estrella Morente, Luis Eduardo Aute, en Bruno Oro amb el seu homenatge a Sinatra i els darrers guardonats Quartet Mèlt i In Crescendo, ompliran en els darrers concerts a Sa Conca. Concert doble a Portlligat dedicat a la figura d’Antoni Pitxot, amb el Trio Pitxot (Daniel Ligorio, Pau Codina i Frederich Descargues) i Jofre Horta amb Jordi Claret. The Excitements i Teràpia de Shock s’encarregaran de donar vida a la Sala, amb la Black Music Big Band i el seu taller pedagògic. La projecció de “Nosferatu” acompanyada a l’Orgue pel gran Juan de la Rubia, ens connectarà amb el cinema.  Fins a 22 artistes o formacions musicals, ompliran de música Cadaqués durant aquests disset dies.
Aquest any Cadaqués continuarà sent el lloc de trobada per a molts, i el Festival en el seu 45è aniversari, serà un valor afegit per gaudir de la música i la cultura en un entorn irrepetible.

  

Contacte premsa:

Pitu Masdevall / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

46è FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CADAQUÉS
DEL 4 AL 15 D'AGOST DE 2017