Uri Caine

Image
URI CAINE
10 d'agost 2021, 22.00 h
Església
22€
* L'entrada dona accés al recinte i a una cadira que serà assignada segons l'ordre d'arribada. L'organització es guarda el dret a canviar el format d’accés al recinte si les restriccions del moment ho permeten.
URI CAINE té l'infal·lible talent d'absorbir completament l'essencial de qualsevol gènere i reconvertir-lo de tal manera que el subverteix. Pianista i compositor, Caine aporta un eclèctic ventall de disciplines i influències a la seva música, que abasta molts dels estils musicals amb els quals va créixer, influències de rhythm and blues, gospel, jazz, que es combinen creant un nou tipus de música; sons i formes influenciats per la música pop posats en contacte amb sons avantguardistes. La seva herència jueva, la seva carrera en la música clàssica i el jazz, i el seu interès en l'electrònica formen un ambiciós híbrid que resulta molt estimulant i que sens dubte sempre és inventiu. El resultat tant pot ser un enginyós lounge com una música de grooves impactant. El sentit creatiu de la interpretació i l'afany de diversió porten sempre els seus projectes a llocs insospitats.

Uri Caine és un dels més versàtils teclistes de l'última dècada. De formació tant clàssica com jazzística, va tocar des de molt jove amb grans figures com Philly Joe Jones i Joe Henderson. Ha treballat en grups liderats per Dave Douglas, Terry Gibbs, Arto Lindsay, Don Byron, etc. i els seus arranjaments de composicions clàssiques de, entre altres, Mahler i Beethoven han tingut una magnífica acollida.

Des de la seva arribada a Nova York, Caine ha publicat quaranta-un àlbums com a líder. Ha gravat cd's amb el seu jazz trio, amb el Bedrock Trio, amb el seu ensemble, interpretant arranjaments de Mahler, Wagner, Beethoven, Bach i Schumann, així com solos de piano.

© 2024 Festival Internacional de Música de Cadaqués. Tots els drets reservats.